Mi-au placut de cand ma stiu obiectele lucrate in sticla, dar m-am indragostit cu adevarat de ele abia dupa ce am avut ocazia de a vedea cum se fabrica. Am vazut materialul topindu-se in cuptoare, l-am vazut rasucit pe tevi lungi, metalice, l-am vazut suflat ca un balon, apoi turnat in diverse forme sau chiar modelat din mana, cu ajutorul ustensilelor specifice. Dar sticla fuzionata ma fascineaza cu adevarat, ma face sa nu-mi pot dezlipi ochii de la obiectele colorate care rasar parca de niciunde, asa cum pateau bastinasii din Africa in urma cu foarte multi ani, atunci cand li se ofereau margelute de toate culorile, iar ei dadeau la schimb tot ce aveau mai de pret. As da si eu la schimb astazi ceva pentru a-mi umple casa cu obiecte din sticla fuzionata, insa magazinele nu accepta trocuri, ci vor doar bani, motiv pentru care imi cumpar pe rand, cand iau salariul, cate un platou, un bol, un pandativ...
Sa va aruncati si voi un ochi pe site-ul celor de la glassfusionkultart.ro. Veti descoperi acolo obiecte surprinzator de frumoase si de bine lucrate, obiecte care pot da caselor voastre un aspect de proaspat, de elegant, de viu. Veti putea da viata si culoare unor colturi intunecate, veti atrage privirile musafirilor si poate ca veti starni discutii care mai de care mai interesante pornind de la sticla fuzionata si de la arta sticlariei, in general. Tin minte ca in judetul nostru erau candva (dupa revolutie) peste cinci sticlarii, insa mai toate lucrau obiecte turnate in forme fixe, obiecte masive care aveau de cele mai multe ori o singura culoare. Pe la colturi se vorbea despre un batran care lucra in particular obiecte minuscule din sticla, adevarate bijuterii ce fascinau privitorii. Le vindea scump, caci munca depusa era migaloasa, cerea timp, atentie, pasiune si mai ales talent. Dar uneori, cand era vizitat de un confrate, oferea in dar obiecte lucrate cu drag, starnind in sticlari dorinta de a se autodepasi, de a incerca lucruri noi, de a transforma jobul in arta.
Abia de curand am aflat ce este de fapt sticla fuzionata si care este procesul tehnologic prin care se ajunge de la materiale simple la obiecte de arta cautate in intreaga lume. Va las si voua o imagine care imi place mult si un mic fragment explicativ, caci sunteti cu siguranta curiosi sa aflati mai multe despre arta sticlariei:
"Platou decorativ „Fatezie” cu perforații, obținut prin tehnica fuzionării sticlei.
Produs unicat, realizat manual, pictat, se integrează perfect în orice ambient, îmbogățind locul datorită materialului și cromaticii prețioase. Aduce plus valoare locuinței sau afacerii dumneavoastră. Se pretează la amenajări de baruri, restaurante, hoteluri, spa, sedii de firmă, birouri sau locuințe private.
Poate fi un cadou de excepție, cu personalitate, având garanția unui produs artistic unicat.
Platoul din sticlă fuzionată „Fatezie” este food-safe.
Tip produs: Platou din sticlă fuzionată „Fantezie”.
Material: sticlă artistică fuzionată, pigmentată cu pulbere de sticlă colorată. Prelucrata integral manual în atelierul de creație KULT-ART Fusion.
Tehnologie de prelucrare: eco-friendly (prin reciclare).
Culoare: transparent, verde, gaben, frită, multicolor.
Instrucțiuni utilizare: Poate fi spălat manual.
Utilizare (destinație): multifuncțional (platou dulciuri, farfurie prezentare, platou tort, suport decorativ , etc)."
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu